В студиото на БНТ бившият говорител на служебното правителство, Антон Кутев

...
В студиото на БНТ бившият говорител на служебното правителство, Антон Кутев
Коментари Харесай

Зарков и Кутев утвърждават президента като бариерата между Пеевски и властта

В студиото на БНТ бившият представител на служебното държавно управление, Антон Кутев изрази своето неразбиране по отношение на последната интензивност на Делян Пеевски , ръководител на ПГ на Движение за права и свободи, най-много във връзка с президентството, и съобщи, че не схваща какво тъкмо прави той.

Кутев уточни, че постоянно е бил сериозен към ролята на Пеевски в политиката , изключително във връзка с смесването на бизнеса и политиката. Той разяснява, че, когато пари текат от бизнеса към политиката и по-късно се връщат назад в бизнеса, това е най-лошата форма на ръководство.

Кутев съобщи, че познава съветника на президента Николай Копринков и в никакъв случай не се е съмнявал в неговите качества и не счита, че там " тече някакъв кеш ". Също по този начин Кутев съобщи, че се надява, че изпълняващият функционалностите основен прокурор Борислав Сарафов няма да дейстава като предшественика си Иван Гешев , който с в действителност вдигнал рейтинга на президента.

Крум Зарков: Между цялостното вдишване на властта от Делян Пеевски стои единствено една преграда - президентството

Според Кутев, Пеевски разполага с големи благоприятни условия и владее доста обществени технологии , което го прави мощен фактор, изключително в случай че реши да работи деструктивно. Той обаче съобщи, че не схваща какво съответно прави Пеевски сега и неговите дейности не подхождат на нормалната роля и позиция на Движение за права и свободи като партия.
 Пеевски чака Радев за борба на политическия терен
Пеевски чака Радев за борба на политическия терен

Лидерът на Движение за права и свободи провокира президента

Кутев означи, че Движение за права и свободи постоянно е било балансьор и фактор, който регистрира всички страни и има дълготрайна умерена визия . Този облик на Движение за права и свободи не подхожда на дейностите на Пеевски в сегашния миг. Той изрази удивление от това  по какъв начин ръководителят на партията, Ахмед Доган, приема дейностите на Пеевски , като акцентира, че облиците на Пеевски и Доган са несъвместими.

Кутев приключи, като уточни, че в случай че някой може да провали проектите на Пеевски за ръководство на страната сега, то това е президентът на Република България . Той обаче посочи, че единствено президентът може да разгласи самичък проектите си за възможен нов политически план, даже когато има доста знаци за това.
 Румен Радев чува хор на страха поради нова политическа партия
Румен Радев чува хор на страха поради нова политическа партия

Отказа да разяснява господин " Магнитски "

Подобна тези изрича пред БНР и Крум Зарков, секретар на президента Румен Радев по правните въпроси: " Между цялостното вдишване на властта от Делян Пеевски стои единствено една преграда - президентството . "

Атаката от предходната седмица на Пеевски, Крум Зарков пояснява като защитна, защото сглобката е разтърсена и от корупционен скандал, и от идната сложна ротация с битка за " място под слънцето ". А самият Делян Пеевски има максимален интерес сглобката да се задържи , утвърди някогашният правосъден министър. В тази конюнктура Пеевски просто измества фокуса по познатата система - ще заместя същинския корупционен скандал с подправен и ще актуализира облика на общия зложелател. Затова и останалите водачи в сглобката поддържат Пеевски в борбата му с президента, а мълчанието е задоволителна поддръжка.

С подред Зарков огромна неточност е обаче, че точно Пеевски повдига тематиката " корупция " , защото това е тематика, от която той, а това значи и така наречен сглобка, не може да завоюва нищо. " Защото е глобен, тъй като въплъщава един модел и тъй като това, което се пробва да направи - да трансферира горещия картоф от едната институция на другата, няма да хване дикиш, тъй като не е истина ".
 Делян Пеевски потегля по следите на „ пътя на Копринката “
Делян Пеевски потегля по следите на „ пътя на Копринката “

Формулира и нов гейт - Кешгейт

Крум Зарков също направи паралел и с 2020 година, когато прокуратурата влезе показно в президентството, което отприщи и публичното неодобрение против фигурата на основния прокурор Иван Гешев. Според него всичко, което се случва в този момент, е доста сходно с офанзивата на президентството през 2020 година " Авторите на офанзивата през 2020 година и в този момент са същите - властови кръгове към Пеевски . Субектът на офанзивата също е същият - това е президентството, олицетворено от Румен Радев. Причините са същите. При едно разтърсено държавно управление, изгубило доверието на хората, президентът натрупа доверие, с това основава напрежение и те го нападат ", изясни Крум Зарков. Разликата е обаче, че през 2020 година хората, които схващат себе си като част от демократичната общественост, застанаха зад президент, а в този момент водачите им застават паралелно и зад Пеевски .

По мотив " листата " на Румен Радев, който той изброи през вчерашния ден, Крум Зарков го заключи като неразкритите случаи, досиетата на прехода, които внушават чувството, че бъдещето ни е ипотекирано. Припомняме, през вчерашния ден президентът изброи : БТК, Булгартабак, КТБ, ББР, НКЖИ, за язовири, автомагистрали, митници, свадите с " Дунарит " и " Емко ", а и отравянето на Емилиян Гебрев.
 Свиленски: Пеевски закъсня с рецензиите към президента, а Борисов се покри
Свиленски: Пеевски закъсня с рецензиите към президента, а Борисов се покри

Българска социалистическа партия подала съответни сигнали към Прокуратурата

" Страхувам се, че институциите и Сарафов няма да създадат нищо ", уточни още Крум Зарков. "  да бъде съдия на политически разногласия не е способ, който е потребен и ефикасен, само че би трябвало да я призовем да си свърши работата по всички въпроси, по които е сезирана ".

И Крум Зарков установи като Румен Радев през вчерашния ден, че " алтернативата е неизбежна ". Но сигурно в случай че Румен Радев реши да прави нещо или да поддържа някого, ще го разгласи самичък, защото няма потребност от представители.

" Ключовото опълчване по метода, по който се упражнява ръководството на страната сега, изговарян и олицетворяван от Делян Пеевски, и визията на президента за държавно ръководство - това е основен спор, той ще остане, ще тлее и ще бъде решен в последна сметка от народа ".
 Сглобката е в сериозна некоалиционна връзка, регистрира Борисов
Сглобката е в сериозна некоалиционна връзка, регистрира Борисов

Лидерът на ГЕРБ бил задължен да има вяра на сътрудниците си от ПП-ДБ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР